Do it for the… Video Marketing

Waarvoor je eerst voornamelijk op Youtube moest zijn, is het bewegend beeld anno 2020 niet meer uit je tijdlijn weg te denken. Het is geen geheim dat filmpjes razend populair zijn, je bent zo een half uur kwijt door het kijken van korte video’s die eindeloos na elkaar lijken te komen.

Als er één app is die ervoor gezorgd heeft dat korte video’s tegenwoordig op bijna elk sociaal platform te zien zijn, is het wel Vine. In 2012 geïntroduceerd en het was zelfs zó populair dat Snapchat en Instagram, apps die aanvankelijk alleen voor foto’s waren, een jaar later ook video mogelijkheden toevoegden. Maar al in 2016 werd de kop van Vine  ingedrukt door het moederbedrijf Twitter voordat de grote en sterke concurrentie er korte metten mee kon maken. Een ding wat zeker is, is dat Tiktok en IGTV en andere apps veel te danken hebben gehad van Vine. Het internet en vooral het gebruik van video zal voor altijd veranderd zijn.

Instafamous

Maar het is niet alleen bij de grappige korte video’s gebleven. Sinds 2018 heeft Instagram de mogelijkheid om langere video’s tot 60 minuten te posten. Ook hebben Instagram en Facebook het mogelijk gemaakt om live te kunnen gaan. Dit heeft opnieuw verandering gebracht in het online video landschap. Naar schatting bestaat 82% van het huidige internetverkeer uit video.

Video for Business

Video’s worden ingezet door bedrijven en merken om lead generation te stimuleren en naamsbekendheid te vergroten, 70% van de consumenten heeft ooit een video van een merk of bedrijf gedeeld. Ook geven video’s veel duidelijkheid en vertrouwen over een product of dienst. Maar liefst 68% van de consumenten heeft de voorkeur om te leren over een product of dienst via een kort filmpje en 52% geeft aan dat het zien van een product video hen zekerder maakt over een aankoop doen. Video’s zorgen ervoor dat je website langer bezocht wordt en stimuleert zo de zichtbaarheid van je website. 72% van merken en bedrijven geeft aan dat video marketing de conversie stimuleert.

Video marketing is een trend waar we de komende jaren nog veel over zullen zien. Steeds meer bedrijven en merken zien het belang ervan in om video marketing ook toe te voegen aan hun marketingcommunicatie plannen. Hieronder nog een paar tips en trends omtrent video marketing om in de gaten te houden.

  • Je gemaakte video is op meerdere manieren inzetbaar! Gebruik het transcript van je video bijvoorbeeld als blog of als podcast.
  • Op Facebook kijkt maar liefst 85% video’s zonder geluid. Dus hou hier rekening mee door bijvoorbeeld ondertiteling toe te voegen of zorg dat op een andere creatieve manier de boodschap wordt overgebracht!
  • Sinds het zo gemakkelijk is om met je telefoon een video op te nemen, wordt bij 1:1 video, video ingezet om gepersonaliseerde filmpjes te sturen. Marketeers hebben ontdekt dat dit een gewaardeerde manier is om bijvoorbeeld klantcontact te onderhouden. Het is een simpele en leuke manier van informatie verstrekken of om simpelweg iemand te bedanken.
  • Kijk goed naar welk platform je de video wilt posten want de spelregels zijn overal net wat anders. Op Instagram doen korte filmpjes van 30 seconden of minder het erg goed, maar op Youtube werken filmpjes van 5 tot 7 minuten beter.
  • Over-de-top producties zijn echt niet nodig om een succesvolle video te maken. Hou het simpel want de jongere generatie die kijkt zo door alle opsmuk heen. Zo is het ook met het toevoegen van verschillende technologieën zoals drones en VR. Om te voorkomen dat het erg geforceerd voelt is de vuistregel: als het niks toevoegt, laat het achterwege.

Wil jij voor jouw onderneming ook video marketing inzetten, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Schroom niet om conact met ons op te nemen. Wij voorzien je graag van een video marketing strategie met professionele uitvoering. Mocht je graag meer willen weten?

Bel dan 040 303 58 58 of mail naar info@bureaujaxx.nl wij helpen je graag!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *