instagram likes
Op naar kwalitatieve volgers!

Instagram doet momenteel een experiment in Canada, Australië, Brazilië, Ierland, Italië, Japan, Nieuw Zeeland, de Verenigde Staten en ook een deel van Nederland. Hierbij kun je niet meer zien hoeveel likes iemand anders heeft. Gelukkig zijn de Instagram likes van je eigen accounts nog wel zichtbaar.

Veel likes op je Instagram foto wil toch iedereen! Een Australische vrouw die haar vrienden jaloers wilde maken ging voor absurd veel geld op vakantie in Amerika. Ze maakte wel twintig foto’s in Disney World en verwachten daarom veel likes. Helaas waren het maar achttien likes en drie reactie. lees hier het hele verhaal

Waarom verbergt Instagram de likes?

Het verbergen van de likes komt volgens Instagram omdat het de druk wegneemt van de hoeveelheid likes die je op je foto verwacht. Nu kun je een foto kiezen die je echt leuk vindt in plaats van degene die de meeste likes heeft. De likes geven een hoop druk bij de jongvolwassenen. Ze willen geaccepteerd worden door middel van de likes. Zo wordt er verwacht dat we gelukkiger gaan worden door een Instagram zonder likes.

Er wordt gedacht dat er ook een andere reden is. Want dagelijks worden er miljoenen euro’s van merken overgedragen aan influencers en Instagram ziet er geen cent van! Als de likes wereldwijd zijn verdwenen, kunnen bedrijven niet meer zien hoeveel likes influencers krijgen, Instagram kan dat wel.

Volgers kopen om de volgers

De bedrijven die inluencers in contact brengen met potentiële merken zijn minder belangrijk, omdat je niet weet hoeveel likes een influencer gemiddeld krijgt. Jammer voor de bedrijven die tools inschakelen om meer likes en niet relevante volgers te generen. Deze kortzichtige bedrijven zullen het anders moeten doen.

Instagram gaat meer waarde hechten aan creatieve content. De inhoud van een bericht wordt zo meer gewaardeerd en dat bevorderd de essentie en ethiek van de handelingen die plaatsvinden op Instagram.

Heeft u hulp nodig bij jouw Social media? Neem gerust contact met ons op via de mail: info@bureaujaxx.nl. of bel naar 040 303 58 58

 

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *