netwerk security

Netwerk security: veilig online.

Het beveiligen van netwerken wordt door Bureau JaxX gedaan op basis van Splunk en Nessus. Splunk is een software platform om te zoeken, analyseren en visualiseren van machine genererende data gevonden vanuit websites, applicaties, sensoren, apparaten en nog meer. Hiermee wordt de IT infrastructuur en bedrijf opgemaakt.

Nessus is een computerprogramma dat gebruikt wordt om de computer en computernetwerken te beveiligingen en na te gaan. Oorspronkelijk was Nessus een softwarepakket, begin het jaar 2000 werd de software gesloten. De broncode kan daarom niet iedereen bekijken of wijzigen.

Het programma zorgt voor scans, een cliëntprogramma, Nessus, waarmee verbinding kan worden gemaakt met de serverprogramma.

Een securityscan begint vrijwel altijd met het zoeken van de open TCP/IP poorten op de aan te vallen machines. Nessus maakt gebruik van ingebouwde scanners. Binnen Nessus wordt er gebruik gemaakt van de taal NASL. Dit is een taal specifiek geschreven voor Nessus. NASL staat voor: Nessus Attack Scripting Language. Een scriptaal speciaal geschreven voor aanvallen met Nessus.

Bij Bureau JaxX zijn onze IT specialisten gespecialiseerd om uw netwerk zo veilig mogelijk te maken voor u.

Onze expertises

Gegevens analyseren, verzamelen en organiseren

99%

Beveiliging doormiddel van Nessus

100%

Consultancy in het beveiligen van uw netwerk

100%

Netwerkscans om up-to-date te blijven

100%
  • Gebruik van Softwarplatform Splunk
  • Computernetwerken beveiligen door Nessus
  • Advies van onze IT specialisten
  • Kennis van de taal NASL.
  • Analyseren van website performances
  • Zoeken en analyseren van een specifiek probleem

Benieuwd naar ons aanpak in netwerk security en kan jouw bedrijf wel wat Branding & IT vitamines gebruiken? Neem contact met ons op telefonische: 040 303 58 58 of mail ons: info@bureaujaxx.nl