Yealink Microsoft Teams

Ken jij alle functies van Microsoft Teams al?

Thuiswerken… Veel mensen worstelen er nog mee. Gelukkig hebben veel bedrijven Microsoft Teams ontdekt zodat de nodige vergaderingen, feedback momenten en vrijdag middagborrels ‘face tot face’ gevoerd kunnen worden. Dat maakt werken aan huis al een beetje makkelijker en gezelliger, maar weet je dat Microsoft Teams nog veel meer handige functies heeft om het werken in team verband makkelijker te maken? En dan hebben we het niet alleen over thuis werken, op kantoor zullen deze functies ook zeker goed van pas komen. In deze blog gaan wij je hier alles over vertellen!

Werken in en team

Zit jij op kantoor samen met jouw team aan één bureau? Of in dezelfde ruimte? Dan is het heel makkelijk om even snel te vragen hoe ver iemand is of even snel een collega zijn mening te vragen. Hoe moet dat dan online? Iedere keer videobellen is een beetje overdreven en kan tevens als storend worden ervaren.

Binnen Microsoft teams kun jij met jouw vertrouwde groep collega’s of met mensen van buiten af (bijvoorbeeld klanten) een ‘team’ aanmaken. Binnen dit team kun je:

  • chatten (inclusief smileys, gifjes en stickers voor dezelfde gezellige werksfeer), dus korte vragen zijn snel beantwoord.
  • Heel gemakkelijk bestanden, foto’s en video’s delen in de groep.
  • Bellen en een vergadering aanvragen met je team binnen een seconde, waarbij je schermen kunt delen en presentaties kunt geven.
  • Last but not least de planner functie! Dit is een koppeling die je makkelijk binnen Microsoft Teams kunt installeren en hierin kun je taken zetten, deze taken kan het hele team zien. Deze taken kun je vervolgens stuk voor stuk markeren als ‘wordt uitgevoerd’ of ‘taak voltooid’. Zo weet je hoe ver de rest van je team is en wat er nog moet gebeuren. Deze koppelingen komen we later nog even op terug.

Zo zie je maar dat Microsoft Teams, zoals de naam al aangeeft, echt draait om het werken in ‘teams’. (En geef toe, deze functies zouden ook wel erg vriendelijk zijn voor jouw overvolle mailbox 😉)

Met de bedrijfstelefoon bellen, maar wel vanuit huis

Doordat Microsoft Teams op telefoons, laptops en tablets gezet kan worden, ben je altijd en overal bereikbaar. En wist je dat je Microsoft Teams kunt koppelen aan jouw eigen telefooncentrale? Het grootste voordeel hiervan is dat werknemers thuis bereikbaar zijn op het hoofdnummer van het bedrijf. Ook kunnen zij klanten bellen vanuit dit bedrijfsnummer. Daarnaast kun je in Teams precies zien wie er in gesprek is waardoor inkomende oproepen automatisch worden doorgeschakeld naar collega’s. Wil je liever niet dat een collega de telefoon overneemt? Kies dan voor de zakelijke voicemail.

Er zijn zelfs vaste telefoons die geheel ontwikkeld zijn voor een optimaal gebruik met Microsoft Teams. Dit zijn de telefoons van Yealink, met dit toestel wordt telefonische communicatie visueler, duidelijker en krachtiger dan ooit. Lijkt je dit interessant? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij vertellen je er graag alles over!

Microsoft Teams nóg verder uitbreiden

Eerder in deze blog hadden we het al over een koppelingen die je aan Teams kunt toevoegen. Dit is niet de enige koppeling, er zijn namelijk meer dan 100 beschikbare applicaties, zodat Microsoft Teams perfect aansluit op jouw behoeftes. Een team van software ontwikkelaars zal Teams bijvoorbeeld heel anders inrichten dan een team dat bezig is met een bouwproject. Hoe kun je Teams nou inrichten zodat het bij je behoeftes past? Nou het kan zijn dat je als bedrijf een online omgeving hebt waar alle bestanden in staan, deze omgeving kun je dan doormiddel van een applicatie verbinden aan Teams. Zo heb je alles bij elkaar in één omgeving. Verder zou een applicatie je kunnen helpen met plannen of het verdelen van taken. Of denk aan een Excel bestand dat dagelijks gebruikt wordt door het team. Alles wat jij nodig hebt in één omgeving, daar draait om.

Wij hopen je met deze blog inzicht te hebben gegeven in de vele functionaliteiten van Microsoft Teams. Mocht je graag meer willen weten? Bel dan 040 303 58 58 of mail naar info@bureaujaxx.nl wij helpen je graag!

NeemWij hopen je met deze blog inzicht te hebben gegeven in de vele functionaliteiten van Microsoft Teams. Mocht je graag meer willen weten?  Bel 040 303 58 58 of mail naar info@bureaujaxx.nl en wij helpen jou graag!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *